Financial lease jouw occasion...
de beste keuze voor ZZP'ers en ondernemers!

Je bent bij ons op het juiste adres wanneer je op zoek bent naar een andere occasion. Wij bieden je een groot aanbod auto’s van diverse autobedrijven. Wanneer je een auto naar wens hebt gevonden kun je direct contact opnemen met het desbetreffende autobedrijf en een proefrit inplannen. Met slechts een paar klikken vind je de occasion die bij je past.

Op Occasionvoorraad kun je ook gelijk naar de mogelijkheden kijken voor de financiering en verzekering. Wanneer je daar meer informatie over wenst kun je telefonisch contact met ons opnemen. Ons team van specialisten staat voor je klaar om je te adviseren en je geheel te ontzorgen. Occasionvoorraad.nl is onderdeel van De Autofinancier, de specialist in het financieren en verzekeren van (bedrijfs)auto’s.

Financial lease

Financial lease wordt door (startende) ondernemers steeds vaker gebruikt om een auto of bestelbus aan te schaffen. Je eerste opgebouwde vermogen hoef je niet meteen te gebruiken om een dure investering te doen. In maximaal 60 termijnen betaal je jouw occasion af waarna je volledig eigenaar bent. 

Wat is financial lease?

Financial lease is een (zakelijke) lening voor een investering zoals een auto of bedrijfsbus. Je schaft het voertuig aan en betaalt hem in termijnen terug. Je bent direct economisch eigenaar en betaalt een vast bedrag per maand gedurende de looptijd van de lening. Het voertuig is onderpand van de bank en zodra jij je laatste termijn betaald hebt dan ben je ook juridisch eigenaar. 

Marge of BTW occasion?

Bij Financial lease zijn er een aantal zaken die je goed in de gaten moet houden. Koop je een BTW auto, dan mag je maximaal het aanschafbedrag minus de BTW financieren. Dus in feite financier je het aanschafbedrag exclusief de BTW. Deze regel is zo bedacht omdat je de BTW kunt terugvorderen bij de Belastingdienst. Een BTW auto is dus voor ondernemers fiscaal interessant.

Koop je een marge auto, dat wil zeggen dat de BTW al een keer is voldaan voor deze auto, dan gelden er andere regels. De bank vraagt in de meeste gevallen een aanbetaling waarna je over het restbedrag een financiering kunt afsluiten. Vraag je je af waarom banken dit doen? Zo hebben ze iets meer zekerheid over de liquiditeit en stabiliteit van je bedrijf.

Voordelen financial lease?

  • Je bent en blijft na afbetaling volledig eigenaar van het object.
  • Je behoudt je liquiditeit na een investering.
  • Je mag de gemaakte kosten van je winst aftrekken waardoor je minder belasting betaalt.

Verschil Financial Lease en Private Lease?

We merken dat het voor veel mensen onduidelijk is wat de verschillen zijn tussen Financial Lease & Private Lease. Daarom zetten we de belangrijkste verschillen voor je op een rij.
  • Financial lease is bedoeld voor de zakelijke markt (ZZP'ers en ondernemers)
  • Private lease is bedoeld voor de particuliere markt (consumenten)
  • Bij Financial lease ben je vanaf het begin economisch eigenaar
  • Bij Private lease betaal je om de auto te mogen gebruiken
  • Bij Financial lease ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud, de verzekering en wegenbelasting
  • Bij Private lease is het onderhoud, de verzekering en wegenbelasting onderdeel van het contract

Startende ondernemers en BKR-registraties

Zelfs als startende ondernemer zonder jaarcijfers kan je bij ons een Financial lease aanvraag doen. 
Het kan voorkomen dat de bank een extra aanbetaling vereist naast de eventuele BTW.
Als je een aanvraag doet dan wordt op voorhand gekeken of je geregistreerd staat bij Bureau Krediet Registratie (BKR). Dat hoeft overigens geen probleem te zijn want BKR registreert alle leningen en het betaalgedrag op die leningen. Bij een positief betaalgedrag en een verantwoord openstaand leenbedrag kan de bank instemmen met een nieuw financial lease contract.

Benodigdheden Financial Lease

Om een financial lease aanvraag te kunnen doen moet je een kopie van je rijbewijs, bankpas en kvk-nummer aanleveren. Daarnaast zijn de autogegevens essentieel om de aanvraag te kunnen indienen. Over het algemeen mag een auto na afbetaling van het krediet niet ouder zijn dan 12 jaar. Occasionvoorraad werkt samen met een bank die ook naar auto’s kijkt die wel ouder zijn dan 12 jaar.

Heb je jouw droomauto nog niet gevonden? Dan kun je gratis gebruik maken van onze occasioncoach. Die helpt je met het zoeken naar jouw ideale occasion.

Ben je benieuwd geworden wat jouw mogelijkheden zijn voor financial lease?
Zoek een passende auto op occasionvoorraad.nl en neem contact met ons op voor een scherp financial lease aanbod. 

Financial lease of Operational lease? 

Wil je meer weten over de verschillen tussen Financial lease of Operational lease? Kijk dan op deze pagina, daar hebben we de belangrijkste verschillen voor je op een rij gezet.
944 autobedrijven
122 merken
50.000+ occasions
© 2023 Occasionvoorraad, onderdeel van De Autofinancier
Gerealiseerd door Websentiment